Photo Tips Go Now
Glamour, Beauty, Nude, Models, Photographers

*    |  Register  


 
Go Back   Garage Glamour™ > Garage Glamour™ Main Forums > Tech Talk Forum
 

Tech Talk Forum Photography & Technical Related Only!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
RAW, NEF, PSCS
Old 01-31-2005, 09:08 PM   #1 (permalink)
Free Member

 
eselby's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Member GG#: 35236
Location: Ball Ground
Posts: 360
Comments: 0
Send a message via AIM to eselby Send a message via Yahoo to eselby

eselby is offline IP: 68.211.190.158
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

Okay, I am trying to convince myself to work with RAW more, but I have a problem -- I think.

I have downloaded and installed the latest RAW plug-in for Photoshop CS because the previous RAW plugin was only allowing me to manipulate EV and color temp.

Well, guess what? Even with the newest RAW plug-in I can still only manipulate EV and color temp.

Here's the screenshot I get when I open a NEF file (Nikon RAW?)



Am I missing something? Did I leave out a step? Or two?
  View Public Profile Send a private message to eselby Visit eselby's homepage! Find More Posts by eselby
 
Re: RAW, NEF, PSCS
Old 01-31-2005, 09:56 PM   #2 (permalink)
Free Member
 
Join Date: Jul 2003
Member GG#: 36266
Posts: 176
Comments: 0

IIsassi is offline IP: 24.167.37.21
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

Close Photoshop

go to c:\program files\adobe\photoshop cs\plug-ins\adobe photoshop only\file formats

delete "nikon nef plugin.8bi"

start photoshop and open a NEF file


Israel
  View Public Profile Send a private message to IIsassi Find More Posts by IIsassi
 
Re: RAW, NEF, PSCS
Old 01-31-2005, 10:27 PM   #3 (permalink)
Free Member

 
eselby's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Member GG#: 35236
Location: Ball Ground
Posts: 360
Comments: 0
Send a message via AIM to eselby Send a message via Yahoo to eselby

eselby is offline IP: 68.211.190.158
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

I did all of that before I installed the new RAW plugin. Didn't work. There is a directory under file formats now called Camera_Raw_2_4 with a file Camera Raw.

Opening a NEF results in the same result as shown in the first post.

Still stumped!
  View Public Profile Send a private message to eselby Visit eselby's homepage! Find More Posts by eselby
 
Re: RAW, NEF, PSCS
Old 01-31-2005, 10:28 PM   #4 (permalink)
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Member GG#: 35776
Location: houston
Posts: 33
Comments: 0

PTROTTER is offline IP: 68.88.26.188
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

I am using fuji s2 - when I ask for large files I can get a
38MB TIFF or a 12MB RAF erpeat RAF - what is RAF

so what do I have here. The program supplied just convert RAF
to TIFF or JPG - how can I manipulate the RAF?

  View Public Profile Send a private message to PTROTTER Visit PTROTTER's homepage! Find More Posts by PTROTTER
 
Re: RAW, NEF, PSCS
Old 01-31-2005, 10:34 PM   #5 (permalink)
Free Member
 
Join Date: Jul 2003
Member GG#: 36266
Posts: 176
Comments: 0

IIsassi is offline IP: 24.167.37.21
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

it looks like "camera raw.8bi" is in the wrong folder.. copy it to the file formats folder and give it another try.. it works on mine with it copied to that folder.


Israel
  View Public Profile Send a private message to IIsassi Find More Posts by IIsassi
 
Re: RAW, NEF, PSCS
Old 01-31-2005, 10:36 PM   #6 (permalink)
Free Member
 
Join Date: Jul 2003
Member GG#: 36266
Posts: 176
Comments: 0

IIsassi is offline IP: 24.167.37.21
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

RAF files are Fuji's name for RAW files.. Nikon calls there's NEF's..

Photoshop CS can natively open RAF files with the plug-in it ships with..


Israel
  View Public Profile Send a private message to IIsassi Find More Posts by IIsassi
 
Re: RAW, NEF, PSCS
Old 02-01-2005, 10:10 AM   #7 (permalink)
Free Member
 
Join Date: Jan 2005
Member GG#: 41490
Location: New Lenox
Posts: 16
Comments: 0

jibber11 is offline IP: 64.108.219.226
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

Yea I had the same thing had to uninstall nikon view, oh well, so much for easy way to transfer you raw off of your cf card! but it's woth it.
  View Public Profile Send a private message to jibber11 Find More Posts by jibber11
 
Re: RAW, NEF, PSCS
Old 02-01-2005, 11:23 AM   #8 (permalink)
Free Member

 
eselby's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Member GG#: 35236
Location: Ball Ground
Posts: 360
Comments: 0
Send a message via AIM to eselby Send a message via Yahoo to eselby

eselby is offline IP: 63.84.113.195
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

I don't run Nikon View [img]/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif[/img]

Exasperating...very
  View Public Profile Send a private message to eselby Visit eselby's homepage! Find More Posts by eselby
 
Re: RAW, NEF, PSCS
Old 02-01-2005, 10:29 PM   #9 (permalink)
Lifetime Photographer

 
jerrybrown's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Member GG#: 35235
Location: Bayview/South Padre Island
Posts: 8
Comments: 0

jerrybrown is offline IP: 65.88.151.14
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

Camera_Raw_4_2 is the name of the zip file which contains Adobe's latest Camera Raw module. I think it has a readme file in the zip which will give installation instructions. It's been a while since I updated, but I think that's the way it works. The screen you posted isn't from an Adobe module. I shoot Canon Raw so I can't identify the source of that screen.
  View Public Profile Send a private message to jerrybrown Visit jerrybrown's homepage! Find More Posts by jerrybrown
 
Solution
Old 02-01-2005, 10:36 PM   #10 (permalink)
Free Member

 
eselby's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Member GG#: 35236
Location: Ball Ground
Posts: 360
Comments: 0
Send a message via AIM to eselby Send a message via Yahoo to eselby

eselby is offline IP: 68.211.190.158
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

I have been clicking my RAW/NEF files and getting the image I showed; however, when do file > open as > (select RAW) I get the CS RAW plug in.

Not really sure why it works that way and not when I just Open the image, but it does work.
  View Public Profile Send a private message to eselby Visit eselby's homepage! Find More Posts by eselby
 
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
batch process help PSCS Sean_Armenta Tech Talk Forum 3 03-01-2005 11:10 AM

Sponsors


New To Site? Need Help? Photographer & Model Links
All times are GMT -5. The time now is 09:22 PM.

© 1999-2017 Garage Glamour™




Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93