Lens Diaries Go Now
Glamour, Beauty, Nude, Models, Photographers

*    |  Register  


 
Go Back   Garage Glamour™ > Garage Glamour™ Main Forums > Tech Talk Forum
 

Tech Talk Forum Photography & Technical Related Only!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
dust problem
Old 12-13-2004, 08:14 PM   #1 (permalink)
Lifetime Photographer
 
Join Date: Feb 2004
Member GG#: 38130
Location: Katy/Houston
Posts: 19
Comments: 0
Send a message via AIM to azragx

azragx is offline IP: 24.175.37.50
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

I was looking at recent photos and I've notice spots in my photos. It looks like I have some dust or dirt in my digital reb. What is the best way to clean it?

Thanks,

Alex G
agarza@onibla.com
onibla studios
  View Public Profile Send a private message to azragx Visit azragx's homepage! Find More Posts by azragx
 
Re: dust problem
Old 12-13-2004, 08:17 PM   #2 (permalink)
Lifetime Photographer
 
Join Date: Nov 2002
Member GG#: 35195
Posts: 440
Comments: 0

rjwarren is offline IP: 24.160.124.193
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

Alex

I use the Sensor Swabs and the eclipse cleaning solution. Works great. It's a scary process the first time -- touching your sensor with a foreign object!

If you Google on Sensor Swab, I'm sure you'll find their web site.

Bob

  View Public Profile Send a private message to rjwarren Visit rjwarren's homepage! Find More Posts by rjwarren
 
Re: dust problem
Old 12-13-2004, 09:02 PM   #3 (permalink)
Lifetime Photographer

 
PhotosByMorganII's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Member GG#: 35979
Location: Fort Worth
Posts: 316
Comments: 0
Send a message via Yahoo to PhotosByMorganII

PhotosByMorganII is offline IP: 68.113.198.108
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

I use the rocket air blower on my 20D and have not had any problem. You must of course make sure the camera is facing down so as to not just blow the dust around the inside of the camera.
  View Public Profile Send a private message to PhotosByMorganII Visit PhotosByMorganII's homepage! Find More Posts by PhotosByMorganII
 
Re: dust problem
Old 12-13-2004, 10:24 PM   #4 (permalink)
Lifetime Photographer

 
StuHaluski's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Member GG#: 36068
Location: Atlanta
Posts: 350
Comments: 1

StuHaluski is offline IP: 24.98.10.76
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

what camera do you have as techniques for cleaning the sensor differ.

I learned to clean my D100 it was a total pain because it was the first time.
But now its not a big deal and I save about $60 each time. Sensor swabs are soooo expensive.

$75 to let someone else do it.

Stu
  View Public Profile Send a private message to StuHaluski Visit StuHaluski's homepage! Find More Posts by StuHaluski
 
Re: dust problem
Old 12-13-2004, 11:06 PM   #5 (permalink)
Lifetime Photographer
 
Join Date: Nov 2002
Member GG#: 35218
Location: Metro Atlanta
Posts: 717
Comments: 0

Doug_Lester is offline IP: 66.245.121.107
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

Maybe I'm just lucky, but I had a highly visible dust/lint problem twice with my 10D. Both times I took took the lens off, turned it upside down and shook it. End of problem.
  View Public Profile Send a private message to Doug_Lester Visit Doug_Lester's homepage! Find More Posts by Doug_Lester
 
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Portfolio Sets?? R_Fredrick_Smith Main Community Forum 13 12-08-2006 09:59 PM
How do I corect this problem ? See picture That_Look_Photography Tech Talk Forum 18 08-11-2005 03:44 PM
White Lightning "Vagabond" power system problem followup... :) JohnPaul Tech Talk Forum 12 10-08-2004 09:06 PM
Epson 2200 ink cartridge recognition problem StMarc Tech Talk Forum 3 07-08-2003 10:35 PM
Browser problem question Kurt_Gearheart Tech Talk Forum 10 04-25-2003 09:34 AM

Sponsors


New To Site? Need Help? Photographer & Model Links
All times are GMT -5. The time now is 04:59 PM.

© 1999-2017 Garage Glamour™




Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94