Lens Diaries Go Now
Glamour, Beauty, Nude, Models, Photographers

*    |  Register  


 
Go Back   Garage Glamour™ > Garage Glamour™ Main Forums > Tech Talk Forum
 

Tech Talk Forum Photography & Technical Related Only!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Canon 10D Error 99
Old 06-14-2004, 01:47 PM   #1 (permalink)
Free Member

 
DWilson's Avatar
 
Join Date: May 2003
Member GG#: 35859
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 251
Comments: 0

DWilson is offline IP: 198.161.33.146
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

So, the Canon web site indicates that this is a miscellaneous error and to turn off the camera and then turn it back on to fix the problem. It get's kind of irritating doing that very 4th - 75th shotso I e-mailed their support and found that apparently I have a failing accessory. CooL! I should just find out which one and get it fixed. So, with the assitance of the acessories on my partner's camera that has never had a problem with this error, I replaced all my accessories with his. I STILL got the error.

I've e-mailed Canon back and let them know I've replaced everything but still have the problem. We'll see what they say.

Has anyone else experienced this? What was the final solution?

Thanks. Bye for now.
  View Public Profile Send a private message to DWilson Visit DWilson's homepage! Find More Posts by DWilson
 
Re: Canon 10D Error 99
Old 06-14-2004, 01:55 PM   #2 (permalink)
Lifetime Photographer
 
Join Date: Dec 2002
Member GG#: 35629
Location: Toronto
Posts: 392
Comments: 0

grsphoto is offline IP: 67.71.45.3
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

I remember a problem similar to this ( not sure which error number it was) basically tossed the CF card and everything has been OK since.

Glenn
  View Public Profile Send a private message to grsphoto Visit grsphoto's homepage! Find More Posts by grsphoto
 
Re: Canon 10D Error 99
Old 06-14-2004, 02:46 PM   #3 (permalink)
Lifetime Photographer
 
Join Date: Sep 2003
Member GG#: 36935
Posts: 158
Comments: 0

BhamPhoto is offline IP: 209.192.43.206
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

Are you shooting with studio lights? I think I fried my 10D before I got some wireless for my lighting. It did not quit when I was using my studio lights but it did a couple weeks later. I had to send it off to have it fixed by Canon and have not had a problem since. HTH, Jim
  View Public Profile Send a private message to BhamPhoto Find More Posts by BhamPhoto
 
Re: Canon 10D Error 99
Old 06-14-2004, 02:55 PM   #4 (permalink)
Biker by the Grace of God

 
dynamike's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Member GG#: 35237
Location: St Marys
Posts: 1,552
Comments: 0

dynamike is offline IP: 69.128.129.135
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

I used a solid metal connection radio transmitter and got that error. I got it once on location shooting an event. Like to [censored] myself. I remove the battery to reset my error. I got home, blew out the body with some air and haven't had any other problems. I have noticed that my 28-80 USM II isn't autofocusing as good as it used to. I've sent the lens off and Canon said it was fine. I've got about another month on my 10D warranty. Maybe I'll send it in for the heck of it.

Mike
  View Public Profile Send a private message to dynamike Visit dynamike's homepage! Find More Posts by dynamike
 
Re: Canon 10D Error 99
Old 06-14-2004, 03:02 PM   #5 (permalink)
Lifetime Photographer

 
PhotosByMorganII's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Member GG#: 35979
Location: Fort Worth
Posts: 316
Comments: 0
Send a message via Yahoo to PhotosByMorganII

PhotosByMorganII is offline IP: 192.31.106.36
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

I have gotten the Error 99 and it happened when the sync cord was plugged into the power pack with a reverse polarity. It does not affect most cameras but the canon. I just reversed the cord. Turned off the camera and pulled the battery and then reinstalled the battery and turned the camera back on and no problem.
  View Public Profile Send a private message to PhotosByMorganII Visit PhotosByMorganII's homepage! Find More Posts by PhotosByMorganII
 
Re: Canon 10D Error 99
Old 06-14-2004, 03:55 PM   #6 (permalink)
Free Member

 
DWilson's Avatar
 
Join Date: May 2003
Member GG#: 35859
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 251
Comments: 0

DWilson is offline IP: 198.161.33.146
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

Well, I've replaced the card, the lens, the batteries, the battery pack and I've shot with and without studio lights and I still get the problem.

Guess I'll have to call Canon for quick answers.
  View Public Profile Send a private message to DWilson Visit DWilson's homepage! Find More Posts by DWilson
 
Yep!
Old 06-14-2004, 11:17 PM   #7 (permalink)
JohnPaul
Guest
 
Member GG#:
Posts: n/a
Comments:

IP: 66.94.220.98
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote



....Unfortunately, it has to be sent in.....and they will probably have to replace the shutter to fix it.. My friend Dan had the same problem....it would intermittently blink ERROR 99.......and as time went on, it happened more frequently... He used to shoot with Sigma lenses and Canon told him that "they were the problem".....well, he sent them in for rechipping....(hasn't gotten them back yet which was last December....but that is a whole different topic)......and eventually bought a Canon 70-200L lens yet the problem still occurred.....and continuallygot worse to a point where it was impossible to get rid of it... I think it is a problem like when your computer gets full of [censored] and needs a good wipeing... [img]/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif[/img] He sent it in to Canon and now they say.....it needs a new shutter .....so the last I heard, he's waiting for that to come back... in the mean time, he's enjoying his new (used) flawless working 1D [img]/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif[/img]

It's a good idea to keep a back up body laying around just incase your current one takes a crap on you..

Best of luck!

JP

 
 
Re: Canon 10D Error 99
Old 06-15-2004, 09:46 AM   #8 (permalink)
Lifetime Photographer

 
mfharper's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Member GG#: 35664
Location: Newburgh
Posts: 710
Comments: 1
My Mood:

mfharper is offline IP: 67.20.120.218
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

Dave,
You weren't shooting with studio lights without a safe sync or wireless trigger were you? If so, then most likely you have damaged the shutter contacts.
  View Public Profile Send a private message to mfharper Visit mfharper's homepage! Find More Posts by mfharper
 
???????
Old 06-16-2004, 02:44 AM   #9 (permalink)
JohnPaul
Guest
 
Member GG#:
Posts: n/a
Comments:

IP: 66.94.220.89
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

[ QUOTE ]
Dave,
You weren't shooting with studio lights without a safe sync or wireless trigger were you? If so, then most likely you have damaged the shutter contacts.

[/ QUOTE ]

Hmmmmm......well, sometimes when I am just farting around taking self portraits of myself looking mean in my studio, [img]/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif[/img] I hard wire the sinc cord to my cameras.... and so far I haven't had any problem...on any body....either one of my 10D bodies or my old D30...or any of my past film bodies... Is there some sort of power surge that can happen with some lights that I have been lucky enough to avoid by dumb luck??

[img]/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif[/img]

JP
 
 
Re: ???????
Old 06-16-2004, 04:20 AM   #10 (permalink)
Free Member

 
JonScott's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Member GG#: 37850
Location: Portland | Dallas
Posts: 834
Comments: 1
My Mood:
Send a message via MSN to JonScott Send a message via Yahoo to JonScott

JonScott is offline IP: 66.129.202.98
 
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

It's that ghost in your studio...It's been looking out for you to make up for scaring the crap out of you... [img]/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif[/img] [img]/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif[/img]
  View Public Profile Send a private message to JonScott Visit JonScott's homepage! Find More Posts by JonScott
 
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Canon EOS 30D Digital SLR Camera & Canon....$550USD upsales Model Topics 1 07-07-2010 11:02 PM
Lens Quality? Sigma vs Canon LePhoto Tech Talk Forum 21 12-23-2006 02:00 AM
Canon Advice Needed Brad Tech Talk Forum 24 01-02-2006 06:59 AM
Nikon vs Canon objektiv Tech Talk Forum 9 02-11-2005 12:12 AM

Sponsors


New To Site? Need Help? Photographer & Model Links
All times are GMT -5. The time now is 04:36 PM.

© 1999-2017 Garage Glamour™




Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93